Cognitieve strategietraining bij NAH

Wil je cliënten met cognitieve beperkingen beter begeleiden in het bereiken van doelen in het dagelijks handelen? In deze cursus leer je cliënten ondersteunende cognitieve strategieën te ontwikkelen, zodat zij zo goed mogelijk leren omgaan met cognitieve beperkingen. Het gaat hierbij om cliënten die thuis verblijven en waarbij je aan de slag gaat om het dagelijks handelen te optimaliseren ondanks de cognitieve problemen. De docenten beschikken over ruime kennis en ervaring op het gebied van cognitieve strategietraining bij NAH en koppelen steeds weer de theorie aan de praktijk. Hierdoor kun je straks meteen aan de slag.

Doelgroep

Deze interessante cursus is speciaal ontwikkeld voor eerstelijns ergotherapeuten die werken met cliënten met chronische niet-aangeboren hersenletsel. Deze cliënten hebben het sensomotorische deel van de revalidatie doorlopen, maar lopen thuis nog tegen cognitieve, emotionele of gedragsmatige problemen aan. Het gaat hierbij dus vooral om het compenseren van cognitieve tekorten tijdens betekenisvolle activiteiten.

Resultaat

  • Je laat cliënten ondersteunende cognitieve strategieën toepassen, zodat zij zo goed mogelijk leren omgaan met cognitieve beperkingen.
  • Je maakt een cognitieve strategietraining op maat.
  • Je past diverse compensatiestrategieën toe.
  • Je kunt evidence-based werken.
  • Je bent cliëntgericht en weet haalbare doelstellingen te formuleren.

Aanpak

Je krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring in het vakgebied. Tijdens de cursus oefen je met actuele casuïstiek en krijg je de gelegenheid eigen praktijkervaringen in te brengen. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door professionals werkzaam bij Adelante Zorggroep. Docenten zijn Connie Verhaeg, Cindy Smeets en Melloney Wijenberg.

Praktische informatie

Voor een in-company offerte kunt u contact opnemen met de academie: 045-528 2392 of door een mail te sturen naar academie@adelantegroep.nl.

Voor individuele aanmeldingen verwijzen wij graag naar Pro-Education, www.proeducation.nl.

De tweedaagse training wordt bij voldoende interesse gegeven op 2 en 14 november 2023.