Kenniscentrum 99 1618x1080

Adelante Academie

Naast de noodzakelijke ontwikkeling op het gebied van kennisdisseminatie, hebben we ook aandacht voor de opleidingen en onderwijs. Adelante participeert actief in de opleiding voor artsen, psychologen en paramedici. We willen graag dat de toekomstige generaties professionals een goed beeld hebben van de vakgebieden waarop we actief zijn. We willen daarom ten eerste talentvolle studenten met interesse voor revalidatiegeneeskunde, revalidatiepsychologie en audiologie & communicatie in een vroege fase stimuleren om deze richting uit te gaan. Dat geldt ook voor onze andere disciplines. Maar daarnaast willen we ook studenten die uiteindelijk mogelijk een aanpalend specialisme kiezen, goed de essentie van ons vak tonen: zij zijn onze toekomstige verwijzers en samenwerkingspartners.

De Adelante Academie vertaalt de zorgvernieuwing en ‘best practices’ uit onze zorg naar een gericht opleidingsaanbod dat bestaat uit cursussen, nascholing en andere vormen van kennisoverdracht. Diverse externe trainingen worden aangeboden voor zorgprofessionals waaronder artsen, arts-assistenten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, pedagogisch medewerkers, logopedisten, (ortho)pedagogen.

Ons stagebureau biedt mogelijkheden om praktijkervaring op te doen in diverse beroepen in de zorg, maar ook bijvoorbeeld facilitair, secretarieel en bedrijfsvoering.

De Adelante Academie richt zich op de volgende onderdelen:

Voor professionals

We bieden voor zorgprofessionals diverse scholingsmogelijkheden om onze kennis en innovaties te delen. Voor collega’s binnen en buiten onze eigen organisatie bieden we verschillende opleidingen aan.

Dit aanbod is gericht op externe zorgprofessionals die op de hoogte willen blijven van de nieuwste ontwikkelingen. De Adelante Academie combineert didactische en vakinhoudelijke kennis en biedt één loket voor alle onderwijsvragen. 

Wij bieden de volgende cursussen aan:

De zorg vraagt om een klimaat waarin we allemaal op onze eigen manier (blijven) leren, ideeën en initiatieven durven nemen. Zo willen we onszelf en onze cliënten/leerlingen voortdurend het beste blijven geven, vandaag én morgen. Mede hierom biedt Adelante haar medewerkers opleidingen en cursussen aan zoals vaardigheidstrainingen (Skillslab), simulaties, klinisch redeneren, BHV, mindfullnes, office vaardigheden, intervisie en management development.

Voor toekomstige professionals

Voor onze toekomstige collega’s bieden we diverse mogelijkheden om bij Adelante het vak te leren. Dat betreft onderwijs in de collegebanken van de Universiteit Maastricht en Hogeschool Zuyd, maar ook stages voor bijvoorbeeld verpleging of fysiotherapie. Sommige opleidingen verzorgen we geheel of gedeeltelijk in eigen huis.

Adelante verzorgt voor diverse onderwijsinstellingen, zoals Hogeschool Zuyd en de Universiteit Maastricht, onderwijs in de vorm van colleges, workshops en praktijkbijeenkomsten. Hier worden onze professionals ingezet om de collega’s van de toekomst op te leiden en bekend te maken met de revalidatiegeneeskunde.

Wij bieden uitgebreide mogelijkheden om stage te lopen. Meer informatie hierover vind je hier.

Adelante is een erkend opleider voor diverse opleidingen in de zorg, denk aan de opleidingen tot verpleegkundige, revalidatiearts en GZ-psycholoog. Tijdens de opleiding of een deel daarvan krijg je een aanstelling bij ons. Als er een opleidingsplek beschikbaar is maken we dat kenbaar via onze vacaturesite.

De volgende opleidingen bieden we geheel of gedeeltelijk in huis aan:

Verpleegkundige opleidingen:

  • Verpleegkunde BBL niveau 3 en 4
  • HBO verpleegkunde duaal
  • Physician assistant
  • Verpleegkundig specialist

Medisch specialistische vervolgopleidingen:

  • Revalidatiearts
  • GZ-psycholoog
  • Klinisch fysicus audioloog
  • Specialist Ouderen Geneeskunde
  • Huisarts
  • Jeugdarts

Contact

De Adelante Academie is bereikbaar via academie@adelantegroep.nl en telefoon: 045-528 2392.